elho

Online acceleratie van de Europese marktleider in potterie


Elho is marktleider in Europa in de kunststof potteriemarkt. Al meer dan 50 jaar ontwerpt, produceert en verkoopt elho design kunststof bloempotten en aanverwante artikelen. Een prachtig staaltje Neerlands trots: een Brabants familiebedrijf, groot geworden in Rosmalen en inmiddels gevestigd in Tilburg. Elho producten worden nu in meer dan 75 landen aan de man gebracht. 

De centrale vraag


Waar de omslag van offline naar online in tuinartikelen later is gekomen dan in andere markten, ziet ook de potteriesector een groei in het percentage klanten dat online potten voor bloemen en planten koopt. De kanalen waar elho van oudsher sterk in vertegenwoordigd is, zijn tuincentra en doe-het-zelf. De afgelopen jaren is het online kanaal voor elho ontstaan met inmiddels grote kansen in het verschiet. Om aan de veranderende klantwensen te voldoen wil elho ook de online kopende klant optimaal bedienen.

De rol van OneRetail


OneRetail helpt elho bij het opzetten van een heldere e-commerce structuur:

✓ We begeleiden bij het schrijven van klantgerichte content en zorgen voor een snelle uitrol van deze content naar key online retailers

✓ We professionaliseren de samenwerking tussen elho en haar key online retailers

✓ We verwezenlijken online marketingcampagnes van elho bij webshops door heel Europa

Resultaat


Dit jaar stevent elho af op een recordomzet online. In vrijwel alle landen zijn de ambitieuze groeidoelstellingen overtroffen. Daarnaast is er structuur aangebracht in de manier waarop elho content distribueert naar online retailers. En tot slot zijn er succesvolle marketingcampagnes tot stand gebracht bij vooraanstaande online retailers als Amazon, fonQ en Vente Privee. 

Manager Online bij elho

Marc Tomassen


“Bart van OneRetail helpt ons bij het uitvoeren van de e-commerce strategie van elho. Door het organiseren van online contenttrainingen en het voeren van jaargesprekken met key e-tailers heeft OneRetail waarde toegevoegd. De waarde zit vooral in de vertaalslag van een globale e-commerce strategie naar een concrete invulling ervan die direct bijdraagt aan onze online doelstelling.”

Wij maken waar wat e-commerce belooft


Elho is met OneRetail de samenwerking aangegaan. Wij zijn trots dat we dit resultaat samen met elho bereikt hebben. Mogen wij jou ook helpen?