NS Spoordeelwinkel

Team Online & Campagnes


Team online & campagnes houdt zich binnen NS Marketing & Sales o.a. bezig met Spoordeelwinkel.nl en DiscoverHolland.com.  Dit zijn twee websites waarin o.a. combideals van vervoer en amusement worden getoond aan de klant in binnen- en buitenland. Jaarlijks kiezen ruim een miljoen klanten voor een aantrekkelijke combinatie van vervoer en amusement via de Spoordeelwinkel. Daarnaast is het team verantwoordelijk voor de losse verkoop van kaartjes op ns.nl.

De centrale vraag


Om online succesvol te zijn is het van groot belang dat je toegang hebt tot betrouwbare en actuele data. Daar kan je als professional snel en gericht inzichten uithalen waarop je vervolgens acties onderneemt in de shop. Wij helpen Team online & campagnes bij het vergaren ervan. Zo trainen wij de werknemers in hoe zij Google Analytics optimaal kunnen gebruiken. Om zo niet alleen de klantdata te analyseren, maar ook door praktische inzichten de performance van de Spoordeelwinkel direct te verbeteren.

De rol van OneRetail


OneRetail helpt Team online & campagnes om meer datagedreven te werken en om het kennisniveau op het gebied van e-commerce verder te verhogen. Dat doen we door meerdere workshops en trainingen te geven over hoe je klantdata slim kunt gebruiken om de traffic en conversie te optimaliseren. Verder hebben we met de teamleden de online doelstellingen, KPI’s en e-commerce rapportages in workshops doorgenomen en aangescherpt.

Door het team online & campagnes duidelijkheid en inzicht te verschaffen zijn er gedetailleerde  en meer actuele rapportages opgeleverd. Daardoor wordt er sneller ingespeeld op inzichten vergaard uit klantdata. Hierdoor is het aansturen en briefen van bureaus en de samenwerking met collega’s van andere afdelingen binnen NS naar een hoger plan getild.

Teamlead Online & Campagnes

Claudia Zwitser


“OneRetail heeft mijn team in korte tijd meer duidelijkheid verschaft over datagedreven werken en hoe je dat nog beter in kunt zetten in je dagelijkse werk. Niet alleen de medewerkers, maar ook ikzelf ben nu beter in staat om stakeholders goed en volledig te informeren en heb vaak  een informatievoordeel. Wat ook fijn is, is dat OneRetail niet na één training weer weggaat; ze hebben ons langere tijd on the job ondersteund en het team verder gebracht.”

Wij maken waar wat e-commerce belooft


De NS is met OneRetail de samenwerking aangegaan. Wij zijn trots dat we dit resultaat samen met NS bereikt hebben. We komen graag met je in contact.