Shimano Europe

De wind in de rug door een juiste e-commerce structuur


Shimano is een Japanse multinational, opgericht in 1921. Het metaalverwerkingsbedrijf produceert en verkoopt hengelsport- en roeimateriaal, maar is vooral bekend van de fietsonderdelen en -accessoires. Inmiddels heeft Shimano een groot dealer en fabrikanten netwerk door heel de wereld opgebouwd. Voor de Europese markt heeft Shimano recentelijk het B2B bestelplatform MyShimano in het leven geroepen. 

De centrale vraag


MyShimano is uitgegroeid tot het bestelplatform dat realtime inzicht geeft in de voorraad bij het plaatsen van de orders tot het realtime volgen van de geplaatste bestelling. Hoe zorgt Shimano ervoor dat het e-commerce team gestructureerd werkt aan de juiste prioriteiten? OneRetail helpt Shimano met het coachen van het e-commerce team en het in kaart brengen van de juiste functieprofielen en -rollen. Vervolgens werkt Shimano met OneRetail aan de doelstellingen en KPI’s van Shimano’s e-commerce team en het bestelplatform.

De rol van OneRetail


OneRetail helpt Shimano bij het opzetten van een heldere e-commerce structuur:

  • We herschrijven de e-commerce functieprofielen en rollen op basis van onze ervaring en helpen bij de selectie van de juiste personen bij de juiste functies
  • We ontwerpen de KPI’s en bijbehorende dashboards voor het e-commerce platform
  • We implementeren de agile manier van werken om het team wendbaarder te maken

Implementatie


e-commerce shimano

Resultaat? Na het aanbrengen van meer structuur en een succesvolle introductie van ‘agile way of work’ is de onderlinge communicatie verbeterd, waardoor de e-commerce afdeling optimaal kan presteren. Ook heeft Shimano met OneRetail scherpe KPI’s bepaald en een duidelijk en haalbaar doel opgesteld.

Sr. Manager European Business Support bij Shimano Europe Group

Heidi van Essen


“Tachmy van OneRetail heeft bij Shimano Europe het e-commerce team opnieuw gestructureerd en een duidelijk doel gegeven. Het team heeft gedurende de opdracht kunnen leunen op de jarenlange e-commerce ervaring en heeft daardoor heel goed de hoofd- van de bijzaken kunnen scheiden. We kijken zeer positief terug op de samenwerking.”

Shimano e-commerce

Wij maken waar wat e-commerce belooft


Shimano is met OneRetail de samenwerking aangegaan. Wij zijn trots dat we dit resultaat samen met Shimano bereikt hebben. Mogen wij jou ook helpen?