Over OneRetail

OneRetail is een boutique e-commerce adviesbureau. Met tien specialisten helpen wij retailers, dienstverleners, distributeurs en fabrikanten met het realiseren van hun online groeidoelstellingen. We werken met bedrijven om een klantgedreven manier van werken te ontwikkelen in een ‘digital first’ omgeving.


E-commerce


Met de benodigde tools, skills en training ligt online succes aan je voeten. Een groot voordeel is dat wij de route, de knelpunten en obstakels kennen vanuit de praktijk. Zo gaan we verder dan alleen het benoemen van verbeterpunten. We leveren een gedetailleerd plan van aanpak en voeren die in samenspraak met de klant uit.

OneRetail is gestart om retailers, dienstverleners, merken en distributeurs te ondersteunen bij de uitdagingen op het gebied van e-commerce. En met succes.
OneRetail heeft bij tientallen grote retailers, fabrikanten en distributeurs een belangrijke bijdrage geleverd aan de bouw en optimalisatie van e-commerce teams, de verbetering van customer journeys en de ontwikkeling van een nieuwe e-commerce afdeling.
De juiste visie en doelstellingen hebben is het begin; succesvol worden in e-commerce is een complex proces waarbij OneRetail haar expertise kan inzetten.

Hoe we zijn begonnen


Kasper en Tachmy hielpen vanaf het begin van Coolblue in 2002 mee om het bedrijf vorm te geven. Tegelijkertijd zagen zij het retaillandschap in een hoog tempo veranderen met veel meer focus op online dienstverlening. Nieuwe servicemodellen en andere business cases mogelijk gemaakt door technologische ontwikkelingen werden bij Coolblue succesvol geïmplementeerd en geoperationaliseerd. Digital first is het credo, en dat is tegenwoordig geen vrijblijvende hobby meer,  maar een essentiële visie voor veel bedrijven. Deze ontwikkeling raakt iedere retailer, dienstverlener, merk en distributeur.

Het Team


Wat doen onze E-commerce consultants?


Onze consultants zijn voor grote projecten vaak op locatie bij de klant. De onderzoeks- en analyseprojecten die ze daarnaast doen worden uitgevoerd op het OneRetail HQ. Zo is iedereen goed van elkaars werk op de hoogte en wordt kennisdeling gestimuleerd.​

In de praktijk werken onze e-commerce consultants dus vaak voor twee klanten tegelijk, bijvoorbeeld drie of vier dagen als interim product owner, en één of twee dagen als researcher of adviseur. ​Op maandag kan een consultant bezig zijn om de scope en strategie van een nieuw team te bespreken bij een klant, terwijl er op woensdag met OneRetail collega’s de laatste hand wordt gelegd aan een Expert Review om de Customer Journey van een grote e-commerce speler te analyseren. De consultants combineren zo hun strategische expertise met hands on ervaring, en ontwikkelen zich zo op beide vlakken. ​

Deze diversiteit is dan ook wat een OneRetail consultant onderscheidt: ze kunnen een nieuwe strategie uitwerken, verkopen én implementeren. Dat maakt ze een goede aanvulling voor organisaties die snel moeten aanpassen op technologisch en organisatorisch vlak om hun e-commerce ambities waar te maken.

In te richten naar de behoefte

Onze werkwijzeE-commerce Project

We leiden en begeleiden e-commerce projecten en zetten onze hands-on kennis in om het project succesvol ten einde te brengen.


E-commerce Interim

Onze consultants zijn beschikbaar voor interim management opdrachten om de daadwerkelijke implementatie waar te maken.


E-commerce Training

Samen aan de slag om kennis en vaardigheid naar een hoger niveau te brengen. Spijker je e-commerce kennis bij en wees fit om voorop te lopen.