Over OneRetail

OneRetail is een boutique e-commerce adviesbureau. Met acht specialisten helpen wij retailers, dienstverleners, distributeurs en fabrikanten met het realiseren van hun online groeidoelstellingen. We werken met bedrijven om een klantgedreven manier van werken te ontwikkelen in een ‘digital first’ omgeving.


E-commerce


Met de benodigde tools, skills en training ligt online succes aan je voeten. Een groot voordeel is dat wij de route, de knelpunten en obstakels kennen vanuit de praktijk. Zo gaan we verder dan alleen het benoemen van verbeterpunten. We leveren een gedetailleerd plan van aanpak en voeren die in samenspraak met de klant uit.

Om retailers, dienstverleners, merken en distributeurs te ondersteunen bij de uitdagingen op het gebied van e-commerce, is OneRetail gestart. En met succes. Bij tientallen grote retailers, fabrikanten en distributeurs heeft OneRetail een belangrijke bijdragen geleverd aan de structuur om e-commerce teams op te zetten en succesvoller te maken, customer journeys te optimaliseren en zelfs een nieuwe e-commerce afdeling op te zetten. De juiste visie en doelstellingen hebben is een begin, succesvol worden in e-commerce is een complex proces waarbij OneRetail haar expertise kan inzetten.

Hoe we zijn begonnen


Vrijwel vanaf het begin van Coolblue hielpen Kasper en Tachmy vanaf 2002 mee om het bedrijf vorm te geven. Tegelijkertijd zagen zij het retaillandschap in een hoog tempo veranderen met veel meer focus op online dienstverlening. Nieuwe servicemodellen en andere business cases mogelijk gemaakt door technologische ontwikkelingen werden bij Coolblue succesvol geïmplementeerd en geoperationaliseerd. Digital first is het credo en in de tegenwoordige tijd geen vrijblijvende hobby maar essentieel bedrijfsonderdeel geworden. Deze ontwikkeling raakt iedere retailer, dienstverlener, merk en distributeur.

Het Team


Organisatie


Deze ontwikkelingen vragen een nieuwe structuur van je bedrijf. Een goed ingerichte organisatie bestaat uit multidisciplinaire teams die sneller kunnen inspelen op veranderingen. Teams die volledig eigenaarschap tonen op de werkvloer zorgen voor snelle invoering van verbeterslagen. Om toch een vinger aan de pols te houden is een krachtige business intelligence unit essentieel om informatie met elkaar te kunnen delen en datagedreven beslissingen te maken. Op die manier heb je de wensen van je klanten met data onderbouwd en goed in het vizier. Je dienstverlening kan naar een hoger, persoonlijker niveau zonder aan expertise of snelheid te verliezen. Is jouw organisatie er klaar voor?

Klantgericht ondernemen is fundamenteel voor jouw e-business. OneRetail maakt jou wegwijs richting de overtreffende trap naar de top van jouw ondernemingsdoel waardoor jouw bedrijf zowel aantrekkelijk is voor de medewerkers om te werken als voor de consument om te winkelen.

Maak van jouw klanten fans door het bieden van een 9+ ervaring. Maak van medewerkers én klanten ambassadeurs. 

In te richten naar de behoefte

Onze werkwijzeE-commerce Project

We leiden en begeleiden e-commerce projecten en zetten onze hands-on kennis in om het project succesvol ten einde te brengen.


E-commerce Interim

Onze consultants zijn beschikbaar voor interim management opdrachten om de daadwerkelijke implementatie waar te maken.


E-commerce Training

Samen aan de slag om kennis en vaardigheid naar een hoger niveau te brengen. Spijker je e-commerce kennis bij en wees fit om voorop te lopen.