CONSULTANT E-COMMERCE

Daan Zeven


Daan maakte zijn debuut in e-commerce bij bol.com, waar hij zijn passie voor outdoorsporten kon inzetten bij de perfecte e-commerce-leerschool. Daan is analytisch sterk, denkt altijd in mogelijkheden en weet de goede dingen voor elkaar te krijgen binnen een organisatie.


Daan startte zijn carrière in e-commerce als Product Specialist bij bol.com en deed daar zijn ervaring op met online category management, product-data en contentcreatie. Hij droeg zo bij aan de opstart en optimalisatie van de nieuwe outdoor-categorie van bol.com. Daarbij hielp hij een aantal grote brands bij de publicatie van hun product- en marketingcontent en adviseerde hij verkopers over het gebruik van hun product-feeds.

Na bol.com ging hij zijn passie voor wielrennen en mountainbiken achterna en werd Projectmanager Marketing (B2C) bij Shimano Europe. Hij leerde hier wat het begrip “stakeholder management” in praktijk inhoudt, aangezien hij de gezamenlijke on- en offline marketing-projecten van salesoffices door heel Europa coördineerde en uitvoerde. 

Bij Shimano groeide hij door tot Product Owner E-Commerce, waar hij te maken kreeg met de technologische en organisatorische uitdagingen bij een grote internationale organisatie. Doordat hij direct onder het Europese Senior Management opereerde leerde hij nog beter om te gaan met stakeholders, het prioriteren van de productbacklog en presentatie van resultaten. Bij Shimano verbeterde Daan onder andere de categoriestructuur en de beschikbaarheid van product-informatie en content, die niet alleen essentieel was voor de verkopen op het Hybris e-commerce platform, maar ook voor de distributie van content naar retailers. Ook was hij verantwoordelijk voor de bouw van een nieuwe b2b sales-app voor de Scandinavische landen.

De ervaring die hij bij Shimano opdeed helpen Daan geweldig in zijn werk als E-Commerce consultant bij OneRetail.

Daan begon voor OneRetail bij NS als Online Marketeer voor de Zakelijke markt. Momenteel is hij bezig om als Product Owner een nieuw multidisciplinair team op te starten dat zich bezig houdt met de Conversie Optimalisatie van de recreatieve producten van NS.

Zijn ‘rules of engagement’ is:

“Over every mountain there is a path, although it may not be seen from the valley.”

Daan Zeven

Ik hoor graag van je.

Stuur Daan een bericht