E-commerce Strategie

Naar een online plan van aanpak

De invulling van strategische initiatieven vraagt niet alleen om een helder plan van aanpak. Om groei te blijven ontwikkelen zijn nieuwe tools en (werk)processen vaak onvermijdelijk. Wij helpen onze klanten met advies uit de praktijk wat de organisatie op het juiste spoor zet.

De doorvertaling maken van bedrijfsdoelstellingen naar een online plan van aanpak vraagt niet alleen om tijd, maar ook om praktische kennis uit de praktijk. Onze E-commerce specialisten helpen opdrachtgevers bij het identificeren van realistische groeikansen en het stellen van de juiste doelstellingen.

Onze specialisten helpen opdrachtgevers bij het stellen van een E-commerce strategie

We vormen een krachtige digitale strategie door alle stappen in de e-commerce funnel te doorlopen.

1. Doelen en doelstellingen

OneRetail ondersteunt bij het formuleren van scherpe doelstellingen en bijbehorende KPI’s in de gehele e-commerce funnel (traffic, conversie, AOV, omzet, marge en retouren).

2. Landen, markten en doelgroepen

OneRetail geeft advies over het ‘where to play’ vraagstuk. Daarnaast geven we inzichten in trends en ontwikkelingen binnen markten en doelgroepen.

3. Online marketing

Via welke kanalen wordt er op dit moment traffic gegenereerd? We doen een uitgebreide analyse en vormen een krachtige online marketing strategie (o.a. SEA, social, content marketing).

4. Online sales

Van de webshop tot marketplaces, en van omnichannel sales tot social selling. We bekijken alle mogelijkheden om jouw online sales te stimuleren.

5. Supply chain en aftersales

Staan alle processen rondom retouren, klantenservice en loyaliteit strak? Wij doen een uitgebreide analyse en adviseren hoe het stap voor stap beter kan.

6. Team en way of working

Samen creëren we het winnende team. We herstructureren het e-commerce team, brengen functieprofielen in kaart en introduceren nieuwe samenwerkingsvormen.

Workshop verborgen gebreken

Snel efficiencyslagen en kostenbesparingen binnen jouw organisatie realiseren? Plan nu een vrijblijvende kennismaking voor de workshop verborgen gebreken in e-commerce.

We zijn trots op de waarde die we hebben toegevoegd voor onze klanten

  • Snel een professional in huis

  • Inspirerende trainingen

  • Deskundig en betrokken

Benieuwd naar wat we voor elkaar kunnen betekenen?

Benieuwd naar wat we voor elkaar kunnen betekenen?