Training

Starten met Marketplace Verkoop

Maximaal resultaat behalen met verkoop via marketplaces is niet vanzelfsprekend. Daarom is het belangrijk dat je kennis hebt over de mogelijkheden van verkoop via marketplaces, waar deze training je overzichtelijke handvatten voor geeft.

Doel

In een dag de belangrijkste principes van marketplace verkoop leren kennen en direct in je dagelijkse werk kunnen toepassen.

Voor wie

Alle commerciële disciplines die te maken hebben of krijgen met e-commerce en online marketing.
Voor deze training wordt HBO werk- en denkniveau indicatief als niveau aangegeven.

Inhoud

We bespreken de laatste ontwikkelingen op het gebied van marketplace verkoop en werpen we een blik in de nabije toekomst. Aan de hand van de stadia van volwassenheid van marketplace verkoop wordt de deelnemer meegenomen langs de belangrijkste focusgebieden. De training zal aansluiten op het niveau waar de retailer of merk zich bevindt, zowel die starten of al gestart zijn met marketplace verkoop. De volgende onderwerpen zullen aan bod komen:

  • Marketplace essentials
  • Wat zijn de ontwikkelingen in marketplace verkoop?
  • Focusgebieden van verkoop op generieke en specialistische marketplaces
  • Social selling
  • Fasering en aanpak
  • Cross Border Strategy

Het betreft een eendaagse training waarvoor geen voorbereiding door de deelnemers nodig is.

Resultaat

Deelnemers gaan aan het einde van de dag naar huis met een zeer duidelijk en overkoepelend beeld van marketplace verkoop en zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen dit vakgebied. Daarnaast weten de deelnemers ook welke specifieke aandachtspunten er zijn om marketplace verkoop te maximaliseren. De deelnemers van een retailer of merk weten ook hoe zij marketplace verkoop naadloos kunnen aansluiten aan hun business met zijn specifieke positie en mogelijkheden in de markt.

Trainer

De training wordt verzorgd door Bart Jansen, Senior E-commerce Consultant en Marketplace Expert van OneRetail.

Bart heeft een brede achtergrond en is gebrand op het realiseren van maximale klanttevredenheid. Zijn kennisgebieden liggen o.a. op de volgende gebieden: E-commerce, Category Management, Marketplace Verkoop en Marketplace Management en ontwikkeling. Hij heeft zijn kennis opgedaan bij toonaangevende merken zoals bol.com, fonQ en vida XL.

Duur

1 dag
Ook als in-company training met maatwerkmodules mogelijk

Tarief

  • € 699 per deelnemer
  • Inclusief trainingsmaterialen
  • Inclusief lunch

Locatie

Verlengde Poolseweg 16, Breda

Het is ook mogelijk om deze training op externe locatie of in-company te volgen. OneRetail kan hierin de locatie verzorgen evenals de facilitaire organisatie. In beide gevallen nemen we graag samen met de geïnteresseerde organisatie contact op om dit verder met elkaar af te stemmen.

Geïnteresseerd?

Of heb je vragen over de training?