Team ontwikkeling

Home » Team ontwikkeling

Agile werken

Een succesvol 'digital' team bouwen

Werken aan e-commerce, online marketing en in bredere zin 'digital' projecten om te profiteren van de snelle ontwikkelingen op het gebied van techniek en consumentengedrag vraagt om een team dat daar maximaal op is ingespeeld. Dat is niet eenvoudig: het vormgeven en opbouwen van het team kan veel vragen oproepen.

Consultants van OneRetail hebben hun sporen verdiend in de praktijk. Daardoor weten we als geen ander wat er nodig is voor een succesvolle samenwerking in een team om alle facetten van de ontwikkeling van e-commerce bij te houden. Voor iedere branche, voor iedere schaal.

Het proces van vormgeven en opbouwen van het team gaat door verschillende fasen. Daarnaast is het afhankelijk van de uitgangspositie: wordt er doorgebouwd op een bestaand team, of wordt er een geheel nieuw team opgebouwd? Samen met de opdrachtgever werken we aan de vormgeving van het ideale team op basis van de strategie, doelstellingen, tijdlijnen en technische mogelijkheden.

Meer weten over Teamontwikkeling?

Ga aan de slag met het bouwen van een team dat zorgt voor groei: OneRetail helpt!

Eerst weten welke potentie er ligt? Doe de Digital Teams Quickscan en ontdek binnen een week welke mogelijkheden er liggen.

Bel (010) 850 7676 of neem contact met ons op.

Weten waar OneRetail teams heeft opgebouwd?

Het verder ontwikkelen van een bestaand team

Teams ontstaan niet altijd vanuit een logisch gestructureerde, toekomstbestendige setup. Meestal groeit een team vanuit een behoefte aan (nieuwe) capaciteit of rollen, totdat het te groot is en het opgesplitst of opnieuw ingedeeld wordt. Dit is dus eerder een business-gedreven ontwikkeling dan een bewust georganiseerde set-up.

Maar ben je dan tevreden met de samenstelling van het team? Hoe zou het eruit zien als je helemaal opnieuw zou mogen bouwen? Enig idee welke rollen, competenties en bijbehorende karakters je nodig hebt? En welke team setting is nu daadwerkelijk future-proof? OneRetail heeft ervaring met deze ontwikkeling en helpt organisaties verder.

Het opbouwen van een nieuw team

Het kan zijn dat er nog geen dedicated e-commerce team binnen een organisatie aanwezig is en dat een team volledig moet worden opgebouwd. In dit geval wil je als organisatie weten welke rollen, functieprofielen met bijbehorende taken, verantwoordelijkheden en doelstellingen je nodig hebt om succesvol te zijn.

OneRetail heeft voor diverse opdrachtgevers nieuwe teams mogen vormgeven en helpen bouwen. Hierbij kan je denken aan het opstellen van profielen en het begeleiden van het werving- en selectietraject tot het coachen van teams in de rol van interim teammanagement.

Zodra een nieuwe team is gebouwd start de belangrijkste fase, met elkaar de 1e stappen zetten in het nieuwe team. Er moet worden samengewerkt. OneRetail heeft bewezen ervaring in het opbouwen van (nieuwe) teams en het succesvol laten samenwerken via een agile werkwijze.

Meer weten over teamontwikkeling? Onze consultants helpen je graag verder

Kasper Muileboom

Managing partner

Tachmy Dilmy

Managing partner

Wil je meer weten of met ons sparren
over het opbouwen van een (nieuw) online team?

Weten waar OneRetail teams heeft opgebouwd?