Miele

Agile teams

Miele is sinds de oprichting in 1899 een onafhankelijk familiebedrijf dat zich in gelijke mate verbonden voelt met de eigenaars, werknemers, klanten, leveranciers, het milieu en de maatschappij.

Vroeger ging men naar de fysieke winkel, kletste bij met de verkoper die hem of haar bij naam kende en besliste aan de hand van het winkelaanbod welk product of dienst ze afnam. Die tijd is voorgoed voorbij: door transparantie op het internet, snelle leveringen bij het doen van een online aankoop en vergemakkelijking van wereldwijde e-commerce handel kan de consument te allen tijde online shoppen. Hoe speelt Miele in op de veranderende consument? Samen met OneRetail heeft Miele de Groeiploeg opgezet. De Groeiploeg is het cement tussen de clicks en bricks.

miele

De uitdaging

Hoe kan Miele haar interne organisatie zo inrichten dat zij klaar is voor de e-commerce toekomst en blijvend inspeelt op de veranderende consument? We starten samen met Miele een multidisciplinair agile team op met digitale acceleratie, die op een andere manier naar de materie kijkt dan de huidige binnen Miele Nederland.

De oplossing

  • OneRetail helpt Miele bij het opzetten van een wendbare bedrijfsstructuur; agile way of work genaamd.
  • We beantwoorden de vraag hoe Agile werken voordelen kan opleveren
  • We helpen Miele wendbaarder te zijn door afdelingen in de organisatie te herindelen
  • We helpen Miele een kickstart te maken wanneer het agile team gevormd is

“Kasper van OneRetail heeft bij Miele Nederland het team dat werkt aan de groei in e-commerce begeleid om door middel van Scrum te gaan werken. Het team ervaart de bijdrage van OneRetail als heel waardevol. Je merkt dat OneRetailers op veel onderwerpen praktijkervaring en inzicht meebrengen wat in de samenwerking erg nuttig is. We weten hoe we snel en wendbaar kunnen werken in een witgoedmarkt die zich online razendsnel ontwikkelt en hoe we beter kunnen samenwerken met onze retailers.”

Eva van Steijn

Meer cases

2023-12-19T14:31:02+02:00

Sonos

OneRetail heeft Sonos geholpen met een klantcase waar Trade Marketing en E-commerce uitdagingen waren.

2023-12-19T14:34:50+02:00

T-mobile

OneRetail is gevraagd mee te denken over de online klantreis van zowel de consument als de zakelijke klant.

2023-12-19T14:22:32+02:00

Signify

OneRetail heeft voor Signify de webshops van een aantal grote retailers geanalyseerd door deze op meer dan 100 punten te reviewen.

2023-12-19T14:28:23+02:00

Shimano

OneRetail helpt Shimano met het coachen van het e-commerce team en het in kaart brengen van de juiste functieprofielen en -rollen.

Benieuwd naar wat we voor elkaar kunnen betekenen?

Benieuwd naar wat we voor elkaar kunnen betekenen?