MyMicro Group

Selectie e-commerce systeem

MyMicro, bekend van de labels Twindis.com, ReplaceDirect en Accu.nl is een begrip in het in de toelevering van vervangingsonderdelen. Met hun vestiging in Beek en Donk heeft MyMicro een unieke positie in de markt opgebouwd en levert het ondermeer vervangende onderdelen voor laptop accu’s, adapters, fietsaccu’s en smartphone onderdelen. MyMicro draagt hiermee zorg voor een sustainabele footprint, gericht op het terugdringen van de wereldwijde e-waste.

MyMicro Group

De uitdaging

MyMicro heeft ambitieuze internationale e-commerce groeiplannen en wil de wereld verder verduurzamen door e-waste te reduceren. Met de bekende labels Twindis, ReplaceDirect en Accu.nl heeft MyMicro verschillende e-commerce proposities waarmee het succesvol de Europese markt bedient.

MyMicro heeft OneRetail gevraagd hen te begeleiden van het selecteren van een nieuw e-commerce platform. Met een assortiment van ongeveer 550 duizend SKU’s was MyMicro niet alleen op zoek naar een e-commerce platform dat mee kon groeien in de breedte van hun assortiment maar ook qua performance zijn mannetje staat. De uitdaging was hiermee duidelijk. Er werd gezocht naar een schaalbaar en flexibel nieuw e-commerce platform en een partner die MyMicro goed begrijpt en mee kan groeien in de Europese expansieplannen.

De oplossing

OneRetail heeft veel ervaring in het selecteren van nieuwe e-commerce systemen. Met actuele kennis van de laatste e-commerce technologie en een groot netwerk in de markt van aanbieders heeft OneRetail MyMicro verder geholpen in dit traject.

Het selectietraject bestond uit de volgende fasen om de juiste keuze te maken:

  1. Vaststellen van de requirements in de volledige organisatie
  2. Definiëren van de long- en shortlist van ‘matchende’ systemen
  3. Vaststellen van de shortlist met de best passende systemen
  4. Opstellen en begeleiden van de RFI en RFP
  5. Bijwonen van demo’s
  6. Faciliteren van de evaluatie
  7. Definitief advies en keuze voor het platform

Het resultaat

Gedurende het proces heeft OneRetail als projectmanager en adviseur opgetreden. Na het scherp krijgen van de requirements, het definiëren van de stories en daaruit vloeiende use cases, is er tot volledige lijst aan ‘matchende’ e-commerce systemen gekomen die hierop een ‘match’ opleverde. Dit overzicht werd gedowndrilled naar de drie best ‘passende’ systemen. Na afloop van de RFI, de pitch, de gegeven demo’s en de RFP fase zijn alle onderdelen geëvalueerd. Vanuit onze ‘inside out’ en vervolgens ‘outside in approach’ heeft OneRetail MyMicro geholpen met het selecteren van het juiste e-commerce platform.

Marco Wels

“OneRetail heeft zich als onafhankelijk e-commerce adviesbureau bewezen. Met een gedegen en praktische aanpak hebben zij ons geholpen om een schaalbaar en flexibel e-commerce systeem te selecteren die past bij onze groeiambities.”

arco Wels, CEO bij MyMicro.

Meer cases

2023-12-19T14:13:31+02:00

Intergamma

OneRetail is betrokken bij dit traject om het framework op te bouwen en een werkwijze te ontwikkelen waar de commerciële teams hun customer journey-analyse in kunnen uitvoeren.

2023-12-19T14:31:58+02:00

Plus

OneRetail is gevraagd om onderzoek te verrichten op de online propositie van PLUS retail door het uitvoeren van een klantcontactanalyse.

2023-12-19T14:20:34+02:00

Hema

OneRetail heeft HEMA ontzorgd bij het ophalen van de requirements in de organisatie en professionele documentatie opgeleverd.

Benieuwd naar wat we voor elkaar kunnen betekenen?

Benieuwd naar wat we voor elkaar kunnen betekenen?