Team ontwikkeling

Home » Team ontwikkeling

Een succesvol digitaal team bouwen

OneRetail is trost op de opdrachtgevers waarvoor het al jarenlang werkt. Doordat wij vanuit onze dienstverlening veel ervaring opdoen binnen diverse e-commerce organisaties hebben wij een goed beeld welke type team er nodig is om online succes te realiseren.

Doordat wij deze ervaring hebben opgedaan kunnen wij goed helpen bij het opzetten van hét ideale digitale team voor organisaties. Dit team moet naast de gebruikelijke digital skills natuurlijk ook goed passen in de cultuur van een organisatie en hetzelfde DNA 'ademen'. 

Welke rollen zijn er al in het huidige team of welke rollen ontbreken er juist nog? Op welke manier wordt er nu (samen) gewerkt? Welke e-commerce ambities en doelstellingen zijn er voor de komende jaren? Waar moet de groei vandaan komen?  

Als deze vragen zijn beantwoordt staat de stip op de horizon. Vanaf dat moment gaan kan er worden gestart met de verdere ontwikkeling van een team. OneRetail kan hier vanuit 2 invalshoeken bij helpen:

Weten waar OneRetail teams heeft opgebouwd?

Het verder ontwikkelen van een bestaand team

Teams ontstaan niet altijd vanuit een logisch gestructureerde, toekomstbestendige setup. Meestal groeit een team vanuit een behoefte aan (nieuwe) capaciteit of rollen, totdat het te groot is en het opgesplitst of opnieuw ingedeeld wordt. Dit is dus eerder een business-gedreven ontwikkeling dan een bewust georganiseerde set-up.

Maar ben je dan tevreden met de samenstelling van het team? Hoe zou het eruit zien als je helemaal opnieuw zou mogen bouwen? Enig idee welke rollen, competenties en bijbehorende karakters je nodig hebt? En welke team setting is nu daadwerkelijk future-proof? OneRetail heeft ervaring met deze ontwikkeling en helpt organisaties verder.

Het opbouwen van een nieuw team

Het kan zijn dat er nog geen dedicated e-commerce team binnen een organisatie aanwezig is en dat een team volledig moet worden opgebouwd. In dit geval wil je als organisatie weten welke rollen, functieprofielen met bijbehorende taken, verantwoordelijkheden en doelstellingen je nodig hebt om succesvol te zijn.

OneRetail heeft voor diverse opdrachtgevers nieuwe teams mogen vormgeven en helpen bouwen. Hierbij kan je denken aan het opstellen van profielen en het begeleiden van het werving- en selectietraject tot het coachen van teams in de rol van interim teammanagement.

Zodra een nieuwe team is gebouwd start de belangrijkste fase, met elkaar de 1e stappen zetten in het nieuwe team. Er moet worden samengewerkt. OneRetail heeft bewezen ervaring in het opbouwen van (nieuwe) teams en het succesvol laten samenwerken via een agile werkwijze.

Meer weten over teamontwikkeling? Onze consultants helpen je graag verder

Kasper Muileboom

Managing partner

Jorian Keij

Manager Sales & Business Development

Tachmy Dilmy

Managing partner

Wil je meer weten of met ons sparren
over het opbouwen van een (nieuw) online team?

Weten waar OneRetail teams heeft opgebouwd?