Brenda Hoekstra

Home » Werknemers » Brenda Hoekstra

Consultant E-commerce

Door het dynamische karakter is voor Brenda niets fascinerender dan de retail branche. Vroeger was het retail spel best simpel: vraag en aanbod in een fysieke winkel bij elkaar brengen. Tegenwoordig is de consument altijd en overal ‘connected’ en wil op elk moment van de dag een aankoop kunnen doen, hetzij online, hetzij offline. Het is dus als merk of retailer zaak om af te stappen van het online en offline denken en over te schakelen naar een Phygital mindset. Brenda buigt zich graag over het vraagstuk hoe je dit doet en hoe je het beste in kunt spelen op het continu veranderd consumentengedrag.

De liefde en passie voor retail en de consument is bij Brenda ontstaan in haar tijd bij adidas. In de negen jaar dat zij daar werkzaam was is ze verantwoordelijk geweest voor een diverse groep retailers. Het was niet alleen haar missie om het merk adidas zo groot mogelijk te maken, maar ook de positie van de retailers te versterken in de markt. Die drang werd met de jaren groter, wat leidde tot een overstap naar de consultancy. Eerst als consultant bij work21, waar zij diverse verandertrajecten begeleidde op het gebied van digitale transformatie. Vervolgens bij Q&A waar zij retailers en retail betrokken partijen adviseerde op het gebied van strategie en positionering en waar zij inspiratiereizen organiseerde naar China en New York.

Met deze ervaringen, aangevuld met de opleiding Digital marketing strategie en leiderschap én haar betrokkenheid bij het opzetten van een nieuw online merk, kun je stellen dat Brenda brede kennis heeft van zowel het neerzetten van een (digitale) strategie, als de uitvoering en het inbedden van de plannen in de organisatie. Deze kennis brengt zij maar al te graag over. Met haar enthousiasme weet zij anderen te inspireren, wat leidt tot beweging en zoekt ze altijd naar kansen die bijdragen aan de organisatiedoelen.

Rule of engagement:

“Winners have a plan and losers an excuse” – Marc Lammers
“Impossible is nothing” – adidas

Brenda Hoekstra

Neem contact op met Brenda    Benieuwd hoe wij onze werkwijze voor jouw organisatie laten werken?