Stijn van Pelt

Home » Werknemers » Stijn van Pelt

Consultant E-commerce

Stijn heeft zijn sporen verdiend bij Bunq, een betaal-app die ook een eigen banklicentie heeft. Daar hield hij zich voornamelijk bezig met kansen in de markt identificeren en die uiteindelijk via hun slimme betaaloplossing in de markt lanceren. Binnen OneRetail is Stijn een echte duizendpoot. Customer journey review, content training, omnichannel retail, chatbots en trade marketing, hij heeft er zijn expertise getoond.


Stijn pakt graag nieuwe kansen die zich voordoen. Zo hielp hij Robeco naar volledige onlinedienstverlening en studeerde hij bij Heineken af op het versimpelen en automatiseren van de supply chain. Hij leverde verbetersuggesties voor de klantreizen bij Samsung, Ben en T-Mobile via het Expert Review model met flinke conversieverbeteringen als resultaat. Zijn commerciële blik bleek van waarde bij de Bijenkorf waar hij via het brand partnership samenwerkte met merken als Tommy Hilfiger, Gucci en Fossil.

Voor Hallmark heeft Stijn een business benchmark analyse gedaan om het groeipotentieel van de verschillende marketingkanalen en proposities in kaart te brengen. Stijn maakt momenteel het verschil bij de Nederlandse Spoorwegen, waar hij zich richt op online marketing en personalisatie. Hij biedt ondersteuning bij het inrichten van het juiste systeemlandschap om het maximale resultaat te halen uit online marketingcampagnes. Denk aan DAM-selectie en implementatie, uitwerking van een conversational interface, dynamische video tooling en implementatie. Tevens heeft hij deelgenomen aan het ontwikkelteam van dynamic pricing en een concept opgeleverd waarmee NS tariefdifferentiatie geautomatiseerd kan toepassen.

Onze verbinder vindt het geweldig om buiten zijn comfortzone te treden en zo elke dag iets nieuws op te steken. Hij ziet altijd wel een commerciële kans en werkt graag met verschillende disciplines samen. Op die manier helpt hij de onderlinge samenwerking op gang met prachtige commerciële resultaten als logisch gevolg.

Rule of engagement:

“Reach for the stars, land on the moon.”

Stijn van Pelt 2019

Neem contact op met StijnBenieuwd hoe wij onze werkwijze voor jouw organisatie laten werken?